Lauwwarme camembert met vijgentopping

Lauwwarme Camembert met vijgentopping
Gang
Nagerecht Amuse Hapje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C op de grillstand.
  2. Neem de camembert uit de verpakking en leg op een vel vetvrij bakpapier.
  3. Smeer de bovenkant in met de vijgenchutney.
  4. Snijd de verse vijgen in vieren en leg speels op de kaas.
  5. Bestrooi met de helft van de pistachnoten en plaats in de voorverwarmde oven.
  6. Laat ongeveer 10 minuten gratineren, zodat de kaas zachter wordt en de vijgenchutney begint te borrelen.
  7. Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel.
  8. Neem de kaas uit de oven, verdeel er de granaatappelpitjes over en bestrooi met de rest van de pistachenoten.
  9. Plaats de kaas met een mesje in het midden van de tafel en laat iedereen zelf er wat van nemen. Serveer er wat toast of notenbrood bij.

Bijpassende dranksuggesties

  1. Bijpassende wijn: Pineau des Charentes Blanc Pineau is vers druivensap versterkt met Cognac. Daardoor gaat het sap niet gisten en ontstaat na een jaar lagering een drank die mild zoet en aromatisch is. Een fruitig alternatief voor Port bij deze gegratineerde kazen.
  2. Bijpassend bier: Broeder Jacob Double Port. Door de lange afdronk, smaak van amandel, pruimen, eiken en de echte Port die is toegevoegd, is dit bier ideaal om te combineren met kaas.
  3. Bijpassend alcoholvrij: Dilmah Ceylon Supreme. Alhoewel er bijna altijd aan portachtige wijnen wordt gedacht bij kaas, is thee misschien nog wel een betere combinatie. De enigszins bittere accenten en volle smaken van de thee zorgen ervoor dat het overeind blijft tegen de volle smaak van de kaasbereiding.

Ingrediënten

  • 1 Bio camembert Isigny
  • 2 Flinke eetlepels vijgenchutney
  • 2 Verse vijgen
  • 2 Eetlepels pistachenoten
  • 1/2 Granaatappel

Publicatie datum: 15 november 2017