Tips kant en klaar
-Kant en klare oliebolletjes kunnen doormidden gesneden worden en gevuld worden zodat ze als hartige snack / amuse of tussengerecht geserveerd kunnen worden. Enkele voorbeelden zijn:
- Koud: het doormidden gesneden halve bolletje besmeren met crème fraîche of roomkaas en vervolgens beleggen met garnaaltjes, gerookte zalm snippers, gerookte paling, - forel, zalmeitjes, gerookte ganzenborst, bacon crumps, gebraden kwartelborstje of gegrilde groenten. Vervolgens de andere helft er op leggen en vaststeken met een prikker.
- Warm: beleggen met bovengenoemde soorten en dan in plaats van crème fraîche of roomkaas serveren met een warme Hollandaise-, bearnaise-, mosterd- of kreeftensaus.
Tips zelf maken
-Als u zelf oliebollen maakt, al of niet met kant en klaar oliebollen beslag kunt u voor het bakken de vulling van kleine, in stukjes gesneden vis, vlees, gevogelte, schaal of schelpdieren door het beslag spatelen. Enkele voorbeelden zijn:
- Oliebollen met bacalhau (stokvis) met peterselie en venkelzaad.
- Oliebollen met ricotta, sinaasappel, vanille en bosbessen.
- Oliebollen met geitenkaas, gegrilde aubergines en kappertjes.
- Oliebollen van bloem, ei en kikkerwtenmeel met kurkuma, ui spinazie en maiskorrels.
- Oliebollen met peer, zoute karamel en stukjes pecannoot.