Mirror glazing techniek

Mirror glazing techniek
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Wel 8 gram bladgelatine in koud water. Breng 150 gram water met 200 gram glucose stroop en 200 gram suiker al roerend aan de kook.
  2. Haal het mengsel van het vuur en voeg de bladgelatine toe.
  3. Weeg 100 gram witte chocoladecallets met 66 gram gecondenseerde melk af en voeg toe aan het warme glucosemengsel en meng tot een egale mirror glaze.
  4. Verdeel over 2 kommen en geef iedere mirror glaze een kleur naar keuze met het color palette van power flower of gebruik vloeibare kleurstoffen.
  5. Mix tot een geheel met de garde of staafmixer.
  6. Voeg de kleuren samen in een schenkbeker.
  7. Giet de mirror glaze over de taart en strijk met een paletmes de overtollige glaze eraf.
  8. Decoreer de taart met bladzilver, macarons en eetbare bloemen.

Ingrediënten

  • 8 gram bladgoud
  • 200 gram glucose
  • 200 gram suiker
  • 100 gram witte chocoladecallets
  • 66 gram gecondenseerde melk
  • Color palette Power Flower
  • Bladzilver
  • Macarons
  • Eetbare bloemen

Publicatie datum: 15 november 2017