Mosterdcrèmesoep met kaascrouton

Breek me!
Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm op een laag pitje voorzichtig de mosterdsoep.
  2. Meng de zure room met de gladde mosterd en kruid met zout en peper.
  3. Schep de mosterdcrème in een spuitzakje of cornetje.
  4. Bak de breadsticks af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Zet een goede anti-kleefpan op het fornuis op een laag pitje.
  6. Bestrooi de volledige bodem van de pan met een dun laagje geraspte kaas en laat zachtjes bakken tot de kaas begint te smelten en te kleuren.
  7. Schep de crouton voorzichtig uit de pan en leg plat op het aanrecht, zodat deze kan uitharden.
  8. Maak op deze manier minimaal 4 kaascroutons.
  9. Verdeel de mosterdsoep over 4 diepe borden en dek ieder bord af met een krokante kaascrouton.
  10. Schrijf met behulp van het spuitzakje op iedere crouton “breek me!”, zodat je gasten aan tafel weten dat ze de crouton kapot mogen slaan met hun lepel.
  11. Serveer er de breadsticks apart bij.

Ingrediënten

  • 6 deciliter Dinnerland Mosterdsoep van Sligro art. nr. 601916
  • 4 theel. zure room
  • 1 theel. gladde mosterd
  • 125 gram geraspte kaas
  • 8 stuks volkoren breadsticks art. nr. 24560

Publicatie datum: 15 november 2017