Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de roosjes in een steelpan en zet onder met de melk. Kruid met zout en peper.
Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar, giet af en schep in de blender. Bewaar het kookvocht wel.
Draai de bloemkool tot een gladde puree in de blender en voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te dik blijft.
Verwarm het stoofvlees voorzichtig in een steelpan.
Snijd de zilveruitjes in de lengte doormidden en brand deze af met behulp van een brandertje of rooster ze kort in een droge anti-kleefpan.
Monteer met behulp van een staafmixer het warme kookvocht van de bloemkool tot het schuimig wordt.
Dresseer een lepel bloemkoolpuree onderin glaasjes en verdeel er het stoofvlees over.
Garneer met de afgebrande zilveruitjes en schep er tenslotte wat van het bloemkoolschuim bij.
Bijpassende dranksuggesties
Bijpassende wijn: Lergenmüller Spätburgunder. De romige puree, het hartige stoofvlees en de 'kick' van de zilveruitjes zorgen voor een spannend contrastuks De Spätburgunder heeft een kruidig en fruitig zoet dat het perfect doet bij het stoofvlees, de frisse afdronk houdt het verteerbaar.
Bijpassend bier: La Trappe Isid’or. De moutige karamel in de afdronk past goed bij dit gerecht.
Bijpassend alcoholvrij: Hete runderbouillon in hittebestendig wijnglas. Gebruik een zeer krachtige runderbouillonom heet te serveren naast dit stoofvlees. Het is tenslotte ook deze bouillon die gebruikt is om het vlees in te stoven. De smaken combineren dus 1 op 1.