Oma’s stoofpotje

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
  2. Doe de roosjes in een steelpan en zet onder met de melk. Kruid met zout en peper.
  3. Kook de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar, giet af en schep in de blender. Bewaar het kookvocht wel.
  4. Draai de bloemkool tot een gladde puree in de blender en voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te dik blijft.
  5. Verwarm het stoofvlees voorzichtig in een steelpan.
  6. Snijd de zilveruitjes in de lengte doormidden en brand deze af met behulp van een brandertje of rooster ze kort in een droge anti-kleefpan.
  7. Monteer met behulp van een staafmixer het warme kookvocht van de bloemkool tot het schuimig wordt.
  8. Dresseer een lepel bloemkoolpuree onderin glaasjes en verdeel er het stoofvlees over.
  9. Garneer met de afgebrande zilveruitjes en schep er tenslotte wat van het bloemkoolschuim bij.

Bijpassende dranksuggesties

  1. Bijpassende wijn: Lergenmüller Spätburgunder. De romige puree, het hartige stoofvlees en de 'kick' van de zilveruitjes zorgen voor een spannend contrastuks De Spätburgunder heeft een kruidig en fruitig zoet dat het perfect doet bij het stoofvlees, de frisse afdronk houdt het verteerbaar.
  2. Bijpassend bier: La Trappe Isid’or. De moutige karamel in de afdronk past goed bij dit gerecht.
  3. Bijpassend alcoholvrij: Hete runderbouillon in hittebestendig wijnglas. Gebruik een zeer krachtige runderbouillonom heet te serveren naast dit stoofvlees. Het is tenslotte ook deze bouillon die gebruikt is om het vlees in te stoven. De smaken combineren dus 1 op 1.

Ingrediënten

  • 200 gram Meesterschap stoofvlees
  • ¼ bloemkool
  • 2 deciliter melk
  • 6 zilveruitjes, uitgelekt
  • optioneel: topjes kervel

Publicatie datum: 15 november 2017