Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm in een ruime hapjespan de olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in aan.
Voeg de risottorijst en het gedroogde eekhoorntjesbrood toe en laat 5 minuten zweten.
Blus af met een gedeelte van de bouillon en laat op een laag vuur het vocht opnemen terwijl je regelmatig roert.
Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst net gaar is. Het mag nog een beetje bijt hebben.
Kruid de risotto met zout en peper en schaaf er een beetje truffel over.
Voeg de mascarpone toe en meng het geheel goed door elkaar.
Dresseer in diepe borden.
Snijd de jakobsmosselen in uiterst dunne plakjes en leg op de risotto.
Schaaf er de truffel over, rasp er de kaas over en maak af met een beetje versgemalen peper.
Ingrediënten
200 gram risottorijst
1 sjalotje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gehakt)
2 eetl. olijfolie
5 deciliter krachtige kippenbouillon
1 eetl gedroogd eekhoorntjesbrood
4 verse jakobsmosselen
1 kleine truffel
2 flinke eetl. mascarpone
30 gram pecorino kaas
Bijpassende dranksuggesties
Bijpassende wijn: Roux Père & Fils Rully Clos des Mollepierres. De chardonnay druiven voor deze Rully zijn in houten vaten vergistuks De smaak is rijp en romig met peer, amandel en vanille. Dat sluit perfect aan bij de romige risotto en truffel. De zuren zorgen voor de frisse afdronk.
Bijpassend bier: La Trappe Trappist isid'or. Dit amberbier gaat mooi samen met dit gerecht en is hierdoor niet te overheersend.
Bijpassend alcoholvrij: Paddenstoelenbouillon. De umami-smaken in de bouillon hebben alles in zich om het te vergelijken met een volle wijn. Dit combineert direct met de truffel en het romige van de risotto. Of ga voor een zwarte thee.