Risotto Black&White

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een ruime hapjespan de olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in aan.
  2. Voeg de risottorijst en het gedroogde eekhoorntjesbrood toe en laat 5 minuten zweten.
  3. Blus af met een gedeelte van de bouillon en laat op een laag vuur het vocht opnemen terwijl je regelmatig roert.
  4. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst net gaar is. Het mag nog een beetje bijt hebben.
  5. Kruid de risotto met zout en peper en schaaf er een beetje truffel over.
  6. Voeg de mascarpone toe en meng het geheel goed door elkaar.
  7. Dresseer in diepe borden.
  8. Snijd de jakobsmosselen in uiterst dunne plakjes en leg op de risotto.
  9. Schaaf er de truffel over, rasp er de kaas over en maak af met een beetje versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 deciliter krachtige kippenbouillon
  • 1 eetl gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 verse jakobsmosselen
  • 1 kleine truffel
  • 2 flinke eetl. mascarpone
  • 30 gram pecorino kaas

Bijpassende dranksuggesties

  • Bijpassende wijn: Roux Père & Fils Rully Clos des Mollepierres. De chardonnay druiven voor deze Rully zijn in houten vaten vergistuks De smaak is rijp en romig met peer, amandel en vanille. Dat sluit perfect aan bij de romige risotto en truffel. De zuren zorgen voor de frisse afdronk.
  • Bijpassend bier: La Trappe Trappist isid'or. Dit amberbier gaat mooi samen met dit gerecht en is hierdoor niet te overheersend.
  • Bijpassend alcoholvrij: Paddenstoelenbouillon. De umami-smaken in de bouillon hebben alles in zich om het te vergelijken met een volle wijn. Dit combineert direct met de truffel en het romige van de risotto. Of ga voor een zwarte thee.

Publicatie datum: 15 november 2017