Spicy Christmas

Spicy Christmas
Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Snijd van de sinaasappel 4 stukken van de schil af en houd deze apart.
  2. Snijd nu de rest van de schil en het witte vlies weg en snijd de partjes uit de vliesjes.
  3. Schil de grapefruit en snijd ook hier de partjes uit.
  4. Verdeel de Licor 43 over 4 mooie glazen en voeg enkele ijsblokjes toe.
  5. Schenk er de ginger ale over en steek er het kaneelstokje, de steranijs en het plakje gember bij.
  6. Verdeel er de partjes sinaasappel en grapefruit over en schenk er een klein beetje van het sap bij.
  7. Maak de cocktails aan tafel helemaal spectaculair af door ze op het midden van de tafel te plaatsen en er een kaars bij te zetten. Doe het licht wat verder uit.
  8. Neem de achtergehouden sinaasappelschilletjes mee en knijp hierin terwijl de kaars naar de cocktail staat. Door de etherische oliën zal je mooie knetters zien en komt de etherische olie in de cocktail.
  9. Smeer de rand van het glas nog in met het schilletje dat je net hebt uitgeknepen en laat het schilletje in het glas vallen.

Opmaak tip Licor 43 (1 deel) Ginger Ale (3 delen) Grapefruit (een paar schijfjes) Steranijs (1 of 2 per glas) Kaneel (1 stokje)

Ingrediënten

  • 50 ml Licor 43
  • 150 ml ginger ale
  • 1/4 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuks steranijs
  • 2 dunne plakjes verse gember
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 15 november 2017