Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem. Let op dat het niet walmt.
Schud een paar maiskorrels in de olie. Bewegen ze direct? Dan is de olie heet genoeg.
Bedek de bodem van de pan met de maiskorrels en plaats een deksel op de pan.
Schud de pan om, zodat iedere maiskorrel is bedekt met olie en houd de deksel gesloten.
De mais begint te poppen, schud de pan nog eens extra om alle mais te laten poffen en open de deksel een beetje zodat eventuele stoom kan ontsnappen.
Laat staan op het de warmtebron tot je geen maiskorrels meer hoort poppen.
Zet het de warmtebron uit, voeg de poedersuiker toe en schud de pan nogmaals om.
Verdeel de popcorn over kant-en-klare puntzakjes of puntzakjes die je hebt gemaakt van bakpapier en lepel er de caramelz overheen.
Voor een extra spannend accent kun je nog wat extra zeezout toevoegen of het bijvoorbeeld bestrooien met enkele chilistripes, ras el hanout of andere specerijen.