Steak met gegrilde black-tigergarnalen

Steak met gegrilde black-tigergarnalen
Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Knip of snijd door de schaal van de rug van de garnalen en verwijder de darmkanalen.
  2. Maak een mengsel van de olie, de cajunkruiden, 6 fijngesneden tenen gerookte knoflook en het sap van een 1/2 citroen. Marineer de garnalen 30 minuten in dit mengsel in de koeling. Zorg ondertussen dat de houtskoolgrill goed heet is.
  3. Was de aardappelen en steek met een appelboor uit elke aardappel een gat (in de lengte). Vul met gorgonzola, omwikkel met spek en wikkel daarna in aluminiumfolie.
  4. Leg de aardappelen 30 minuten tussen de warme kolen. Maak ook een buideltje van aluminiumfolie met daarin 12 teentjes knoflook en pof deze mee met de aardappelen.
  5. Gril de garnalen met de steaks enkele minuten boven het hete vuur, tot ze roze kleuren en de steaks medium rare gebakken zijn. Gril ook 4 halve citroenen mee.
  6. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie en leg met de steak en de garnalen op borden. Garneer met een 1/2 gegrilde citroen, de gepofte look en een paar sprieten bieslook. Druppel er wat sojasaus over.
  7. Sprenkel aan tafel wat whisky over de potato bombs en steek ze aan.

Ingrediënten

  • 12 grote black-tigergarnalen, ongepeld
  • 200 ml olie
  • 2 tl cajunkruidenmix
  • 2 bollen gerookte knoflook
  • 3 citroenen
  • 4 aardappelen
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • 4 lendesteaks, ca. 150 g per stuk
  • enkele sprieten bieslook, garnering
  • 4 tl Japanse sojasaus
  • scheutje whisky

Publicatie datum: 15 november 2017