Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel. Pers de vruchten uit en doe het sap, de rasp, de witte wijn en het appelsap in een pan. Voeg de honing toe.
Verwarm het vocht tot de honing opgelost is en neem van de warmtebron.
Schil de stoofpeertjes secuur met een dunschiller. Laat de stelen eraan zitten.
Verwijder de klokhuizen met een parisienneboor.
Doe de peertjes in de pan bij het vocht. Voeg het opengesneden en uitgeschraapte vanillestokje en de rest van de specerijen toe.
Vul eventueel aan met water zodat de peertjes helemaal onderstaan.
Leg een bord op de peertjes zodat ze goed onderblijven. Breng naar het kookpunt.
Zet de warmtebron lager en laat 45 tot 50 minuten zonder koken stoven. Test met een mesje of de peertjes gaar zijn.
Laat de peren goed uitlekken en dresseer op een schaal.
Serveer er de diverse garnituren in schaaltjes langs.
Opmaak tip • 1 citroen (schoongeboend) • 250 ml soepele rode wijn • 75 g suiker • 4 kruidnagels (optioneel)