Tarbot in brickdeeg met rode-bietsaus

Tarbot in brickdeeg met rode-bietsaus
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd voor de duxelles van champignons de champignons fijn en bak met de sjalot in de boter tot het meeste vocht is verdampt. Doe in een kom en roer de crème fraîche en mosterd erdoor. Breng op smaak en laat afkoelen.
  2. Snijd voor de gestoofde prei de prei in stukken van 5 centimeter. Halveer over de lengte en snijd de helften in repen van 1 centimeter.
  3. Stoof de prei met de boter en kippenbouillon. Laat uitlekken in een zeef en schep er voor het serveren de tomatenblokjes door.
  4. Kook het bietensap in naar 50 ml. Monteer voor serveren met de koude boter.
  5. Kwast de deegvellen in met de boter. Leg net voor het midden een tarbotfilet. Bestrooi met zout en beleg met de duxelles van champignons. Vouw de zijkanten van het deeg over de vis en rol op tot een pakketje.
  6. Gaar de vispakketjes 15 minuten in een afgesloten kamado van 180°C tot het deeg krokant is.
  7. Bak de paddenstoelen met een klontje boter op een bakplaat op de kamado.
  8. Serveer de vispakketjes op de gestoofde prei met wat rode-bietsaus en gebakken paddenstoelen. Garneer met de kervel.

Ingrediënten

Voor duxelles van champignons

  • 150 g champignons
  • 50 g gesnipperde sjalot
  • 1 el boter
  • 4 el crème fraiche
  • 1 el dijon mosterd

Voor gestoofde prei

  • 500 g prei
  • 50 g tomatenblokjes
  • 25 g boter
  • 100 ml kippenbouillon

Voor tarbot

  • 300 ml bietensap
  • 50 g koude gezouten boter, in blokjes
  • 4 vellen brickdeeg
  • 25 g boter, gesmolten
  • 4 tarbotfilets à125 g
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 bosje verse kervel

Publicatie datum: 15 november 2017