Vergulde eieren

Vergulde eieren
Gang
Amuse Ontbijtgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zet de omgekeerde eierdrop van de eiertikker op een rauw ei. Haal de kogel naar boven en laat deze weer los. Door de klap van de kogel, wordt de eierschaal in een keer strak gesneden, Doe dit bij alle vier de eieren.
  2. Verwijder het kapje en giet de inhoud van de eieren in een kom.
  3. Spoel de eierschalen voorzichtig onder lauw water schoon en laat ze omgekeerd op keukenpapier drogen.
  4. Spray de eierschalen aan de buitenkant met goudspray. Als ze droog zijn zet ze met de bolle kant in een leeg eierrekje.
  5. Klopt het eiwit en de –dooier los met 1 dl kookroom en kruid met zout en peper. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat een klein beetje roomboter in een antiaanbakpan smelten en voeg er de eiermassa aan toe. Blijf roeren met een houten pollepel al roerende op laag vuur totdat het geheel begint te stollen.
  7. Schep in een hoge beker, voeg de rest van de roomboter toe en mix met behulp van de staafmixer tot een gladde, romige massa.
  8. Schep voorzichtig in de eierschalen en lepel er de 4 theelepels kaviaar op.
  9. Decoreer met het 1 velletje bladgoud en 4 topjes affilla cress.
  10. Serveer op hooi.

Ingrediënten

  • 4 stuks scharreleieren
  • 1 dl. kookroom
  • 75 gram roomboter
  • 4 theelepels tobikkokaviaar
  • 4 topjes affilla cress
  • 1 fles eetbare goudspray
  • 1 velletje eetbaar bladgoud (optioneel)

Publicatie datum: 15 november 2017