Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet de omgekeerde eierdrop van de eiertikker op een rauw ei. Haal de kogel naar boven en laat deze weer los. Door de klap van de kogel, wordt de eierschaal in een keer strak gesneden, Doe dit bij alle vier de eieren.
Verwijder het kapje en giet de inhoud van de eieren in een kom.
Spoel de eierschalen voorzichtig onder lauw water schoon en laat ze omgekeerd op keukenpapier drogen.
Spray de eierschalen aan de buitenkant met goudspray. Als ze droog zijn zet ze met de bolle kant in een leeg eierrekje.
Klopt het eiwit en de –dooier los met 1 dl kookroom en kruid met zout en peper. Breng op smaak met peper en zout.
Laat een klein beetje roomboter in een antiaanbakpan smelten en voeg er de eiermassa aan toe. Blijf roeren met een houten pollepel al roerende op laag vuur totdat het geheel begint te stollen.
Schep in een hoge beker, voeg de rest van de roomboter toe en mix met behulp van de staafmixer tot een gladde, romige massa.
Schep voorzichtig in de eierschalen en lepel er de 4 theelepels kaviaar op.
Decoreer met het 1 velletje bladgoud en 4 topjes affilla cress.