Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de knoflook, appelstroop en olijfolie. Halveer de witlofstronkjes over de lengte en bestrijk met olie. Bestrooi met versgemalen peper en zout en verpak per twee in aluminiumfolie. Gaar de witlof 40 minuten in een oven van 180°C. Leg de gare stronkjes witlof op het rooster van een rookoventje gevuld met eikenhoutsnippers. Rook de witlof 5 minuten in het oventje. Draai het vuur uit en laat nog 5 minuten in het oventje trekken.
Bak de beukenzwammen een paar minuten op hoog vuur. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Rol de foie fin in de gemalen rode peper en de fijngehakte tijmblaadjes. Snijd vervolgens in 8 dunne plakjes (zonder olie of boter).
Pureer voor de frambozendressing de frambozen en wrijf de puree met een pollepel door een fijne zeef. Vang het sap op in een kom.
Roer er de azijn, kalfsfond, dijonmosterd en een snufje zout door.
Giet er vervolgens al kloppende de druivenpit- en extra vierge olijfolie bij. Breng op smaak met versgemalen peper.
Leg op elk bord 2 halve stronkjes witlof. Leg er 2 plakjes foie fin op en lepel er frambozendressing omheen. Leg er wat verse frambozen bij en schik er wat gebakken enoki’s omheen. Top af met Shiso Purper.