Winterpunch

Winterpunch
Gang
Drank
Aantal Personen
4 5 6 7 8

Bereidingswijze

  1. Snijd de citroen in plakjes en knijp uit enkele schijfjes het sap.
  2. Doe de citroenplakjes met het sap, de gin, het appelsap en de gembersiroop in een punchbowl of mooie kom.
  3. Voeg flink wat ijsblokjes toe en roer goed door elkaar.
  4. Voeg de rozemarijn en de specerijen toe en roer nogmaals door elkaar.
  5. Laat minimaal 45 minuten in de koelkast staan, zodat de smaken goed door kunnen trekken.
  6. Serveer de punchbowl met een grote lepel en lage glazen waarin je een takje rozemarijn hebt gedaan als roerstaafje. Laat iedereen zelf zijn punch inschenken.

Ingrediënten

  • 400 ml Damrak gin
  • 200 ml versgeperst citroensap
  • 1,25 liter troebel appelsap
  • 12 kruidnagels
  • 12 jeneverbessen
  • 6 laurierblaadjes
  • 4 kaneelstokjes
  • 4 takjes rozemarijn (plus enkele extra takjes als roerstaafje)
  • ijsblokjes
  • 100 ml gembersiroop

Publicatie datum: 15 november 2017