Asian Pulled Chicken

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  2. Maak de ananas schoon, verwijder de harde kern en snijd in fijne blokjes.
  3. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd zeer fijn. Meng met de ananas.
  4. Hak de koriander fijn, meng door de ananas en voeg het sap en de rasp van de limoen toe. Kruid met een snufje zout.
  5. Steek de plakjes rettich rond uit en marineer ze in een beetje vocht van de ananassalsa.
  6. Maak de boekweitnoedels aan met enkele lepels ananassalsa.
  7. Verwarm de pulled chicken in een droge anti-kleefpan tot het mooi warm is en er krokante stukjes beginnen te ontstaan.
  8. Verwarm ondertussen de gua bao volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Verdeel er de noedels over, schep er de pulled chicken op en lepel er lekker wat salsa over. Garneer met de gemarineerde rettich.

Ingrediënten

  • 4 stuks gua bao (stoombroodjes)
  • 320 gram pulled chicken
  • 120 gram boekweitnoedels
  • 1/4 ananas
  • 1/4 rode peper
  • 8 takjes verse koriander
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 8 dunne plakjes rettich
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2018