Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Neem 4 grote muffinvormen en schenk er de olie in. Plaats in de oven en laat goed heet worden.
Klop de melk, de bloem en de eieren met een snufje zout en peper tot een beslag.
Giet het beslag in de hete olie, het zal direct gaan stollen. Vul de vorm tot 2/3 en plaats direct in de oven.
Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken!
Neem uit de vorm en laat afkoelen.
Verwarm de witte bonen in tomatensaus.
Verwarm een druppel zonnebloemolie in een antiaanbakpan en rooster er de kerstomaatjes in. Kruid met peper en zout
Bak kleine spiegeleitjes van de kwarteleieren.
Vul iedere Yorkshire pudding met de witte bonen, steek er de streaky bacon in en leg er 1 spiegeleitje op. Garneer met de geroosterde kerstomaatjes en wat platte peterselie.
Wil je het nog rijker maken, serveer er dan gebakken chipolataworstjes of gebakken bloedworst bij.
Ingrediënten
Voor de Yorkshire pudding
3 dl neutrale olie
100 g bloem
100 g melk
2 eieren (maat L)
snufje zout en peper
Voor de vulling
4 el witte bonen in tomatensaus
8 plakjes streaky bacon
4 kwarteleieren
1 el zonnebloemolie
8 kerstomaatjes
fijngesneden platte peterselie
optioneel: 4 gebakken chipolataworstjes of 4 halve plakjes gebakken bloedworst