Brunchpot ‘Full English Breakfast’

Brunchpot 'Full English Breakfast'
Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Neem 4 grote muffinvormen en schenk er de olie in. Plaats in de oven en laat goed heet worden.
  3. Klop de melk, de bloem en de eieren met een snufje zout en peper tot een beslag.
  4. Giet het beslag in de hete olie, het zal direct gaan stollen. Vul de vorm tot 2/3 en plaats direct in de oven.
  5. Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Open de oven niet tijdens het bakken!
  6. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
  7. Verwarm de witte bonen in tomatensaus.
  8. Verwarm een druppel zonnebloemolie in een antiaanbakpan en rooster er de kerstomaatjes in. Kruid met peper en zout
  9. Bak kleine spiegeleitjes van de kwarteleieren.
  10. Vul iedere Yorkshire pudding met de witte bonen, steek er de streaky bacon in en leg er 1 spiegeleitje op. Garneer met de geroosterde kerstomaatjes en wat platte peterselie.
  11. Wil je het nog rijker maken, serveer er dan gebakken chipolataworstjes of gebakken bloedworst bij.

Ingrediënten

Voor de Yorkshire pudding

  • 3 dl neutrale olie
  • 100 g bloem
  • 100 g melk
  • 2 eieren (maat L)
  • snufje zout en peper

Voor de vulling

  • 4 el witte bonen in tomatensaus
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 4 kwarteleieren
  • 1 el zonnebloemolie
  • 8 kerstomaatjes
  • fijngesneden platte peterselie
  • optioneel: 4 gebakken chipolataworstjes of 4 halve plakjes gebakken bloedworst

Publicatie datum: 15 februari 2018