Brunchpot ‘Mediterraan’

Brunchpot 'Mediterraan'
Gang
Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Neem smalle ronde bakvormpjes en leg deze omgekeerd op een bakplaat. Vet goed in en vouw er het deeg omheen.
  3. Bak de brunchpots mooi goudbruin en gaar in de voor-verwarmde oven.
  4. Laat iets afkoelen en neem dan voorzichtig van de vorm.
  5. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Maak aan met de gesnipperde rode ui, de (fijngesneden) kappertjes, olijfolie en citroenrasp.
  7. Snijd 4 blaadjes basilicum fijn en meng door de tomaten. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Snijd de mozzarella in plakjes en dresseer met de rauwe ham in de brunchpots.
  9. Lepel er de aangemaakte tomaat overheen en garneer met pesto, fijngesneden gedroogde tomaatjes en een blaadje basilicum.

Ingrediënten

  • 1 rol taartdeeg
  • 4 tomaten
  • scheutje olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum
  • rasp van ¼ citroen
  • ¼ rode ui (gesnipperd)
  • 1 el kappertjes
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakjes rauwe Italiaanse ham
  • 2 gedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 2 el pesto

Publicatie datum: 15 februari 2018