Brunchpot ‘Scandinavisch’

Brunchpot 'Scandinavisch'
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd vierkanten uit het brood, smeer in met gesmolten boter en bak goudbruin in de oven.
  3. Neem uit de oven en hol uit.
  4. Snijd de rode biet, de appel en de haring in blokjes en meng met elkaar. Voeg er de fijngesneden peterselie aan toe en breng op smaak met rode wijnazijn, zout en peper.
  5. Dresseer de bietensalade onder in de gebakken brunchpot en verdeel er de gerookte zalm en een lekkere lepel cottage cheese over.
  6. Garneer met de haringkaviaar, enkele blokjes rode biet en wat peterselie.

Ingrediënten

  • ½ panbrioche
  • gesmoten roomboter
  • 2 gekookte rode bieten
  • 1 geschilde appel
  • 1 el gesneden peterselie
  • 1 gezouten haring
  • 1 tl rodewijnazijn
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 4 el hüttenkäse (cottage cheese)
  • 4 tl haringkaviaar (optioneel)

Publicatie datum: 15 februari 2018