Ceviche van tonijn met kokos

Ceviche van tonijn met kokos
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breek de kokosnoot open met behulp van een hamer en vang het vocht op.
  2. Snijd de tonijn in 4 mooie banen en leg in een schaal.
  3. Schenk er het kokoswater overheen en voeg het sap en de rasp van de limoenen en de gesnipperde sjalot toe.
  4. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
  5. Rasp de gember en voeg samen met de rode peper toe aan de marinade.
  6. Snijd de koriander grof en voeg toe. Kruid met zout en laat minimaal 2-4 uur marineren in de koelkastuks
  7. Rasp ondertussen op de mandoline de komkommer en de rettich tot mooie spaghetti en maak deze àla minute aan met wat van de tonijnmarinade.
  8. Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in grove blokjes en marineer kort in het vocht van de tonijn.
  9. Snijd de andere avocado in parten en druk één kant in het gerookte paprikapoeder.
  10. Hak de kokosnoot in stukken en schaaf er wat vruchtvlees uit.
  11. Neem de tonijn uit de marinade, snijd in mooie tranches en dresseer op de kokosschots.
  12. Garneer met de spaghetti van groenten, de blokjes en partjes avocado en wat geschaafde kokos.

Tip De tonijn in het recept kan goed vervangen worden door zeebaarsfilet.

Ingrediënten

  • 500 g sushikwaliteit tonijnfilet
  • ½ sjalot (gesnipperd)
  • ½ rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 1 kokosnoot
  • 6 takjes verse koriander
  • 3 limoenen (sap en rasp)
  • ½ komkommer
  • ½ rettich
  • 2 avocado’s
  • gerookte paprikapoeder

Publicatie datum: 15 februari 2018