Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de spitskool met 1 gram zout en ½ gram suiker en wrijf het er goed in. Laat 30 minuten staan. Druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit.
Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes (à al pulled pork).
Fruit de ui met de knoflook in de olie en voeg de reepjes oesterzwam toe. Bak samen nog circa 10 minuten tot de paddenstoelen kleuren en het vocht is verdampt. Voeg het paprikapoeder en de sojasaus toe en bak nog een paar minuten.
Snijd aan beide kanten van de batards kapjes van circa 4 centimeter af. Snijd elk brood in 6 dikke plakken.
Beleg 4 boterhammen achtereenvolgens met vegan mayonaise, gepekelde kool, pulled oesterzwammen, blaadjes Shiso Purple en waterkers. Besmeer 4 boterhammen één kant met barbecuesaus en leg deze met de sauskant op de belegde boterhammen. Herhaal dezelfde lagen nogmaals.
Sojamayonaise
Meng 120 ml sojamelk, 1 el citroensap, 1 el dijonmosterd en 2 g zout in de blender. Giet er al draaiende langzaam 200 ml arachideolie bij tot een mayonaise ontstaat. Verdun iets met water tot de gewenste dikte.
Vegan barbecuesaus
Breng 250 g tomatenketchup, 30 ml wittewijnazijn, 30 ml worcestersaus,40 g donkere stroop, 10 g dijonmosterd, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 fijngesnipperde gerookte ui, 1 el gedroogde oregano en wat tabasco naar smaak tegen de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep in een kom en laat afkoelen.