Clubsandwich pulled ‘pork’

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de spitskool met 1 gram zout en ½ gram suiker en wrijf het er goed in. Laat 30 minuten staan. Druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes (à al pulled pork).
  3. Fruit de ui met de knoflook in de olie en voeg de reepjes oesterzwam toe. Bak samen nog circa 10 minuten tot de paddenstoelen kleuren en het vocht is verdampt. Voeg het paprikapoeder en de sojasaus toe en bak nog een paar minuten.
  4. Snijd aan beide kanten van de batards kapjes van circa 4 centimeter af. Snijd elk brood in 6 dikke plakken.
  5. Beleg 4 boterhammen achtereenvolgens met vegan mayonaise, gepekelde kool, pulled oesterzwammen, blaadjes Shiso Purple en waterkers. Besmeer 4 boterhammen één kant met barbecuesaus en leg deze met de sauskant op de belegde boterhammen. Herhaal dezelfde lagen nogmaals.

Sojamayonaise

  1. Meng 120 ml sojamelk, 1 el citroensap, 1 el dijonmosterd en 2 g zout in de blender. Giet er al draaiende langzaam 200 ml arachideolie bij tot een mayonaise ontstaat. Verdun iets met water tot de gewenste dikte.

Vegan barbecuesaus

  1. Breng 250 g tomatenketchup, 30 ml wittewijnazijn, 30 ml worcestersaus,40 g donkere stroop, 10 g dijonmosterd, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 fijngesnipperde gerookte ui, 1 el gedroogde oregano en wat tabasco naar smaak tegen de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep in een kom en laat afkoelen.

Ingrediënten

  • 400 g spitskool, fijngesneden
  • 1 kilo oesterzwammen
  • 2 el olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookt pikant paprikapoeder
  • 1 el sojasaus (Kikkoman)
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 witte bâtards
  • ½ bosjes waterkers
  • 1 bakje Shiso Purple
  • 150 g vegan barbecuesaus (zie extra recept)
  • 100 g sojamayonaise (zie extra recept)

Sojamayonaise

  • 120 ml sojamelk
  • 1 el citroensap
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 g zout
  • 200 ml arachideolie
  • blender

Vegan barbecuesaus

  • 250 g tomatenketchup
  • 30 ml wittewijnazijn
  • 30 ml worcestersaus
  • 40 g donkere stroop
  • 10 g dijonmosterd
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 fijngesnipperde gerookte ui
  • 1 el gedroogde oregano
  • tabasco

Publicatie datum: 15 februari 2018