Flatbread met BBQ halloumi, wortelcrème en geschaafde wortel

Flatbread met gebakken halloumi, wortelcrème en geschaafde wortel
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Warm de pitabroden op volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open.
  2. Schil de wortels en schaaf of snijd de helft in lange sliertjes.
  3. Snijd de rest in stukjes, zet op in een pan met water en kook volledig gaar.
  4. Snijd de koriander fijn, meng met de geschaafde wortel en voeg de rozijnen toe. Breng op smaak met zout, peper en de helft van het limoensap en -rasp.
  5. Giet de gekookte wortel af, schep in de blender en draai tot een gladde crème met een scheut olijfolie, de rest van het limoensap en -rasp en kruid met zout en peper.
  6. Schep voor de dukkah alle ingrediënten op een bakplaat en rooster 10 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C. Laat iets afkoelen en vijzel grof.
  7. Bak de halloumi op de BBQ.
  8. Smeer een laagje wortelcrème in de pitabroodjes, verdeel er de wortelsalade over en beleg met de gebakken kaas.
  9. Bestrooi ten slotte rijkelijk met de dukkah.

Ingrediënten

  • 4 Nina pitabroden langwerpig
  • 400 g halloumi kaas (in blokjes gesneden)
  • Olijfolie
  • 2 winterwortels
  • 6 takjes koriander
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 2 el rozijnen

Voor de dukkah

  • 50 g hazelnoten
  • 75 g amandelen
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • Mespuntje grof zeezout

Publicatie datum: 15 februari 2018