Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel

Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng voor de lamskebab het gehakt met de fijngesneden koriander, het komijnpoeder, de gesnipperde ui en de citroenrasp en kruid stevig met zout en peper.
  2. Vorm er lange, platte ‘burgers’ van en prik deze aan een stokje.
  3. Grill het vlees in een eetlepel olijfolie om en om tot het net gaar is en houd warm.
  4. Warm de pitabroden kort op in de voorverwarmde oven van 175 °C. Snijd ze na het bakken in de lengte open.
  5. Meng de Turkse yoghurt met de knoflook, de munt, de platte peterselie en kruid met zout en peper.
  6. Schep een flinke lepel van de yoghurt in een pitabroodje, leg er 2 spiesjes kebab op en top met een lepel van de gekruide yoghurt.
  7. Garneer rijkelijk met granaatappelpitjes en eventueel wat platte peterselie en munt.

Ingrediënten

  • 4 Nina pitabroden langwerpig
  • 4 flinke el Turkse yoghurt
  • 4 takjes munt (fijngesneden)
  • 4 takjes platte peterselie (fijngesneden)
  • ½ granaatappel
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el olijfolie

Publicatie datum: 15 februari 2018