Gimbap

Gimbap is een Koreaanse variant op sushi. Gim betekent zeewier en bap staat voor rijst.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst gaar. Breng op smaak met de sesamolie, rijstazijn en wat zout. Laat afkoelen en schep af en toe om.
  2. Breng de worteljullienne op smaak met rijstazijn en wat zout. Meng goed en laat 15 minuten staan zodat de wortel iets zachter wordt.
  3. Rol de rijst in norivellen als sushi-maki en vul ze ruim met reepjes omelet, spinazie (zie recept Bibimbap, stap 4), ingelegde daikon en bulgogi (zie recept Banchan, stap 10).
  4. Serveer met de Sesame Soysauce en ingelegde daikon.

Ingrediënten

  • 200 g sushirijst
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 4 norivellen
  • omelet van 2 eieren, in reepjes
  • 100 g worteljulienne
  • 1 el rijstazijn
  • 150 g wilde of bladspinazie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el sesamolie
  • 100 g ingelegde daikon (zie recept Dunjumi)
  • 200 g bulgogi (rundvleesplakjes)
  • Sesame Soysauce (Kewpie)

Publicatie datum: 15 februari 2018