Groenteyoghurt

Groenteyoghurt
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Groene avocadoyoghurt: Maak de avocado’s schoon, verwijder de pit en draai het vruchtvlees glad in de blender met de Griekse yoghurt.
  2. Rode bietenyoghurt: Draai een klein beetje yoghurt met de rode biet en de frambozen tot een gladde massa. Meng met de rest van de Griekse yoghurt.
  3. Oranje wortelyoghurt: Kook de bospeen gaar in het sinaasappelsap met de honing. Laat de bospeentjes afkoelen en draai ze in de blender glad met de helft van de yoghurt. Roer voorzichtig de rest van de yoghurt en eventueel een beetje afgekoeld kookvocht door.

Ingrediënten

Voor groene yoghurt

  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 2 avocado’s

Voor rode yoghurt

  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 20 gram gekookte rode biet
  • 10 frambozen

Voor oranje yoghurt

  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 100 gram geschilde bospeen
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 eetl. honing

Publicatie datum: 15 februari 2018