Hartige carrotcake met gember en kerrie

Carrotcake is eigenlijk altijd zoet, maar deze variant is wel degelijk hartig en vormt de basis om te beleggen met vele soorten kaas, vleeswaren of diverse spreads.
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de wortel en rasp deze fijn.
  3. Meng het bakmeel met de eieren, het kerriepoeder, de geraspte gember, de sinaasappelrasp en een snufje zout.
  4. Roer er de verse geitenkaas, de pompoenpitten en de geraspte wortel doorheen.
  5. Bekleed een cakevorm aan de binnenkant met bakpapier of vet een tulbandvorm goed in.
  6. Schep het beslag in de vorm en plaats in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de carrotcake in ongeveer 40-45 minuten af.
  8. Laat minimaal 10 minuten rusten en los dan uit de vorm.

Ingrediënten

  • 500 g wortel (kan eventueel ook gele peen zijn)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 4 eieren (maat L)
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g pompoenpitten
  • 75 g rietsuiker
  • mespuntje zout

Publicatie datum: 15 februari 2018