Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rooster de kippenbouten met de doormidden gesneden ui en de gekneusde knoflook in een voorverwarmde oven van 185 °C tot de bouten goed bruingekleurd zijn.
Snijd de bleekselderij, de prei en de champignons fijn en doe deze samen met de geroosterde bouten, knoflook en ui in een pan en voeg 2 liter koud water toe.
Breng langzaam aan de kook en voeg de gember, het gekneusde citroengras, het zout en de peperkorrels toe.
Laat 2 uur trekken en passeer het vocht door een fijne zeef.
Laat de hartige thee nu sterk inkoken tot hij (naar smaak) krachtig genoeg is.
Eventueel zou je de hartige thee na afkoelen kunnen klaren. Kijk op sligro.nl/klaren
Verfris de hartige thee met een beetje limoensap en -rasp.