Hartige thee: gevogelte met Aziatische smaken

Een hartige thee van gevogelte die zijn rijke smaak krijgt van de geroosterde bouten, maar zeker ook door de smaken van gember, citroengras en limoen
Gang
Lunchgerecht Drank
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de kippenbouten met de doormidden gesneden ui en de gekneusde knoflook in een voorverwarmde oven van 185 °C tot de bouten goed bruingekleurd zijn.
  2. Snijd de bleekselderij, de prei en de champignons fijn en doe deze samen met de geroosterde bouten, knoflook en ui in een pan en voeg 2 liter koud water toe.
  3. Breng langzaam aan de kook en voeg de gember, het gekneusde citroengras, het zout en de peperkorrels toe.
  4. Laat 2 uur trekken en passeer het vocht door een fijne zeef.
  5. Laat de hartige thee nu sterk inkoken tot hij (naar smaak) krachtig genoeg is.
  6. Eventueel zou je de hartige thee na afkoelen kunnen klaren. Kijk op sligro.nl/klaren
  7. Verfris de hartige thee met een beetje limoensap en -rasp.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • ¼ limoen
  • 50 g prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g champignons
  • 5 zwarte peperkorrels
  • ½ tl zout
  • 2 l water

Publicatie datum: 15 februari 2018