Hartige wafels (basisrecept)

Een basisrecept voor een hartig wafeldeeg waarmee je zelf volop kunt variëren en er zelf allerlei soorten garnituur aan toe kunt voegen.
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng in een ruime kom het meel met het ei en de melk tot een homogene massa.
  2. Voeg de gehakte noten, de zongedroogde tomaatjes, de geraspte kaas, de tijm, het zout en het bakpoeder toe en meng goed.
  3. Vet een wafelijzer goed in en warm voor.
  4. Leg er een beetje van het beslag in en bak de wafels mooi goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 200 g volkorenmeel of speltmeel
  • 200 g volle melk
  • 140 g ei, gewogen zonder schaal
  • 50 g geraspte kaas
  • 4 takjes tijm (gerist)
  • 100 g gehakte gemengde noten
  • 4 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden)
  • 2,5 tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Publicatie datum: 15 februari 2018