Healthy groene slush (basisrecept)

De fruitpuree vormt de basis van de slush. Toch heb je ijsklontjes nodig om het een mooie slush te laten worden. Als je de ijsklontjes maakt op basis van geparfumeerd 'water' krijgt het geheel een nog rijkere smaak.
Gang
Nagerecht Drank
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm het water met de specerijen en eventueel wat zoetstof en laat dit 10 minuten trekken, zodat het de smaak goed opneemt.
  2. Koel terug, passeer door een zeef of kaasdoek en verfris met het citroensap. Vries het water in tot ijsblokjes.
  3. Doe de puree (in dit recept is Boiron kiwipuree gebruikt) met de zelfgemaakte ijsblokjes in de blender (met icecrushfunctie of een powerblender) en draai het tot een slush puppy.

Ingrediënten

  • 500 g ijskoude fruit of groentepuree (Boiron Freres)
  • 4 dl water
  • sap van ½ citroen
  • specerijen, kruiden of smaakmakers naar eigen inzicht
  • rietsuiker of honing naar smaak

Publicatie datum: 15 februari 2018