Het gouden ei Kwartelei op eiersalade met Hollandse garnaaltjes

Het gouden eiKwartelei op eiersalade met Hollandse garnaaltjes
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Hak de gekookte eieren fijn en meng deze in een kom met de mayonaise en de garnaaltjes.
  2. Snijd de helft van de bieslook ragfijn en meng deze door de eieren.
  3. Schil de appel en snijd deze fijn brunoise en meng direct door de salade.
  4. Dek de salade af en zet deze koud weg.
  5. Was de komkommer en snijd of schaaf deze in dunne plakjes.
  6. Leg de plakjes komkommer als een carpaccio dakpansgewijs over elkaar op een bord naar keuze.
  7. Zet bij voorkeur een metalen ring of steker met een iets kleinere diameter op de carpaccio.
  8. ul de ring af met de salade en leg hierop enkele sprietjes overgebleven bieslook en wat dille.
  9. Leg in het midden een lepel zalmeitjes en zet een bakje koud water klaar.
  10. Prik onder in de kwarteleitjes een cocktailprikker (1 per persoon)
  11. Leg voorzichtig op het water een blaadje bladgoud en druk hierin voorzichtig een kwarteleitje totdat dit omhuld is met het bladgoud.
  12. Verwijder de prikker en leg het eitje op de zalmeitjes.

Opmaak tip Op plat bord of diepe kom

Ingrediënten

  • 2 gekookte eieren
  • 60 g mayonaise
  • 1 bos bieslook
  • 50 g Hollandse garnaaltjes
  • 1 granny smith appel
  • 1 potje zalmeitjes
  • 1 komkommer
  • 1 bakje bladgoud
  • 1 pot gekookte kwarteleitjes
  • 50 g kappertjes
  • 1 tak dille

Publicatie datum: 15 februari 2018