Homemade granola

De meeste kant-en-klare granola bevat veel suiker. Met deze versie kun je je favoriete smaakmakers toevoegen en het zo zoet maken als je zelf wilt.
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
17

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Hak de noten fijn, maar zorg wel dat ze enige structuur houden.
  3. Meng de noten met de havermout in een kom.
  4. Smelt de kokosolie in een steelpan, voeg er het water en de honing aan toe en meng goed door.
  5. Meng deze ‘siroop’ goed door de havermout en noten en verdeel over een bakplaat.
  6. Bak de massa mooi goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven. Reken hiervoor zo’n 15-20 minuten.
  7. Snijd ondertussen grotere zuidvruchten fijn en meng door de granola. Bak nog maximaal 5 minuten mee.
  8. Neem uit de oven, laat afkoelen en schep in een grote pot.

Tip Je kunt de granola eventueel op smaak brengen met kaneelpoeder of het merg uit een vanillestokje. Voeg dit dan toe aan de 'siroop'.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 450 g biologische havermout
  • 125 g gemengde noten en zaden (zoals pompoenpit, zonnebloempit, amandel, hazelnoot, walnoot, pistache, kokosflakes)
  • 300 g zuidvruchten (zoals rozijnen, gedroogde vijgen, dadels, gedroogde cranberries)
  • 4-6 el honing
  • 6 el water
  • 3 el kokosolie
  • snufje zout

Publicatie datum: 15 februari 2018