Homemade marmerijsjes

Homemade marmerijsjes
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de slagroom met 1 eetl. honing en de steranijs in een steelpan en verwarm tot 80 graden.
  2. Laat ongeveer 10 minuten trekken, zeef en los er de geweekte gelatine in op.
  3. Laat afkoelen en meng met de Turkse yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met wat extra honing.
  4. Draai in de blender het zwarte sesamzaad met de kokosolie, 1 eetl. honing en het zout tot een zo glad mogelijke pasta.
  5. Schep in een spuitzakje en knip er een heel dun puntje af.
  6. Spuit aan de binnenkant van ijsvormpjes lange, ongelijke strepen van deze pasta en vul de vorm direct verder af met de yoghurt.
  7. Sluit de vormen, steek er ijsstokjes in en laat een nacht opstijven in de vriezer.
  8. Ontvorm de ijsjes.

Ingrediënten

  • 3 dl Turkse yoghurt
  • 1 dl slagroom
  • 1 blaadje gelatine (geweekt in koud water)
  • 4 steranijs
  • 2 eetl. honing
  • 3 eetl. zwart sesamzaad
  • 1 flinke eetl. kokosolie
  • mespuntje zwart lavazout

Publicatie datum: 15 februari 2018