Kimchi Jeon

Kimchi jeon is Koreaans voor kimchipannenkoek. Dekimchi is inmiddels een bekend zuur op de kaart.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Hak 5 lente-uien in dunne ringetjes.
  2. Snijd de kimchi fijn en meng in een kom met het kimchivocht, zout, de suiker, bloem, eieren en lente-ui. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  3. Bak de pannenkoek 25 minuten in een oven van 180°C. Smeer na 15 minuten de bovenkant in met een eetlepel olie en zet de laatste 10 minuten de ovengrill erbij aan voor een bruine bovenkant. Of gebruik een salamander (na 20 minuten garen).
  4. Snijd het groen van de overige 2 lente-uien in stukjes van 5 centimeter. Halveer ze over de lengte en snij in julienne. Leg 15 minuten in ijskoud water zodat ze krullen. Giet af en meng in een kom met de erwten-aspergekiemen en rode peper. Breng de salade op smaak met de sesamolie, rijstazijn, suiker en wat zout.
  5. Snijd de kimchipannenkoek in stukken en serveer met de salade.

Ingrediënten

  • 7 lente-uien
  • 500 g kimchi (zie recept Kimchi)
  • 50 ml kimchivocht
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 75 g bloem
  • 4 eieren
  • 100 g erwten-aspergekiemen, gehalveerd
  • 1/2 rode peper, in dunne ringetjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1-2 tl rijstazijn
  • mespunt suiker

Publicatie datum: 15 februari 2018