Kokos Eaton Mess

Kokos Eaton Mess
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe voor de meringue het water met 135 gram kristalsuiker in een steelpan en kook tot 121 °C.
  2. Start, als de temperatuur 115 °C is, met het kloppen van het eiwit in de keukenmachine. Voeg een klein beetje kristalsuiker toe aan het eiwit, zodat het stevig opklopt.
  3. Giet druppelsgewijs de gloeiendhete siroop op het kloppende eiwit en blijf kloppen tot de massa lauwwarm is.
  4. Spatel er voorzichtig de geraspte kokos door en smeer dun uit op een bakmatje.
  5. Droog het eiwit in de oven van 55 °C gedurende minimaal 4 uur. Eventueel kun je het ook drogen in een droogkastje.
  6. Hak de kokosnoten doormidden.
  7. ang het vocht uit de kokosnoot op schraap er enkele mooie plakken kokos uit.
  8. Meng de geslagen room, de kokosmelk en de geraspte kokos.
  9. Giet er een mooie laag van in de gehalveerde kokosnoten.
  10. Maak de mango en de ananas schoon en snijd in niet te kleine blokjes.
  11. Verdeel het fruit over de kokosnoten, lepel er de kokoscrème bij en garneer met geschaafde kokos, stukken meringue en het vruchtvlees van de passievruchten.
  12. Garneer eventueel met enkele topjes Atsina Cress.

Ingrediënten

  • 2 kokosnoten
  • 1 dl geslagen room
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 passievruchten
  • 1 mango
  • ½ ananas
  • geraspte kokos

Voor de meringue

  • 135 g suiker, plus beetje extra voor het eiwit
  • 30 ml water
  • 2 eiwitten
  • 2 el geraspte kokos

Publicatie datum: 15 februari 2018