Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pureer de kikkererwten met de tahin, het citroensap en de koriander tot een dikke pasta. Voeg de olijfolie en het water toe en blender tot deze zijn opgenomen. Breng de korianderhummus op smaak met versgemalen peper en zout en zet apart.
Schil de bieten en rasp ze op een grove rasp boven een ruime kom. Pureer de tofu met de maïzena en sojasaus tot een dikke pasta. Meng de hazelnoten en de bietenrasp erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Vorm 4 grote burgers van het tofu-bietenmengsel. Bak de hamburgers in wat olie aan beide kanten lichtbruin. Leg ze op een bakplaat en gaar nog 20 minuten in een oven van 180˚C.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort goudbruin op een hete grill.
Bestrijk de onderkant van de broodjes met 1 eetlepel aquafaba-mayonaise, beleg met krulsla en een plak tomaat. Leg hierop een burger, wat avocadoplakjes en een pluk bietenkiemen. Besmeer de bovenkant van het broodje ruim met de korianderhummus en plaats bovenop de belegde onderkant.
Aquafaba-mayonaise
Meng 75 ml aquafaba (vocht van de kikkererwten) met 1 el dijonmosterd, 1 el citroensap en 2 g zout in een blender. Giet er al draaiende langzaam 300 ml arachideolie bij tot een mayonaise ontstaat. Verdun eventueel met water tot de gewenste dikte.