Power Breakfast Potato

Power Breakfast Potato
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Leg de gepofte zoete aardappels in een ovenschaal en warm ze door en door gedurende ongeveer 20 minuten. Eventueel kunnen de gepofte aardappels worden opgewarmd in de magnetron, zie hiervoor de verpakking.
  3. Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpan op een laag pitje.
  4. Warm de streaky bacon nog even op en laat krokant worden in de voorverwarmde oven.
  5. Bak in een druppeltje zonnebloemolie de chipolataworstjes goudbruin en gaar en bak in een anti-kleefpan uitsmijters van de kwarteleitjes.
  6. Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant open, schep het kruim wat los en schep er de witte bonen in tomatensaus in.
  7. Steek er de streaky bacon en de worstjes bij en leg er een kwarteleitje op. Garneer met de verse peterselie.

Ingrediënten

  • 4 stuks gepofte aardappel (Smeding) (Art. nr. 173104)
  • 280 gram witte bonen in tomatensaus
  • 4 kwarteleitjes
  • scheutje zonnebloemolie
  • 8 stuks chipolataworstje
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 2 theel. geroosterde pepita’s (pompoenpitten)
  • verse peterselie

Publicatie datum: 15 februari 2018