Pulled Salmon Sandwich

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180graden en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook, kruid met zout en versgemalen peper en neem van het vuur.
  3. Marineer de uiringen en de plakjes chioggia biet apart van elkaar in het zoetzuur en laat even doortrekken in de koelkastuks
  4. Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken en pel ze. Haal het eiwit en de dooier los van elkaar en wrijf beide apart door een bolzeefje.
  5. Snijd de gekookte biet in niet te dunne plakjes en maak lichtjes aan met een beetje van het zoetzuur.
  6. Snijd de broodjes doormidden, beleg met geplukte blaadjes kropsla en verdeel er de plakjes rode biet over.
  7. Pluk de warmgerookte zalm, verdeel over de rode biet en lepel er de remouladesaus op. Schep er de “eiermimosa” over en verdeel er de uiringen en de zoetzure chioggia biet over.
  8. Leg er tenslotte de bovenste helft van het broodje op.

Ingrediënten

  • 4 stuks farmbroodje donker
  • 300 gram warmgerookte zalm
  • 2 eieren (maat L)
  • 1/2 kropsla
  • 1/2 rode ui (in ringen)
  • 1/2 chioggia biet (in dunne plakjes)
  • 2 stuks gekookte rode biet
  • 1 deciliter azijn
  • 5 cl water
  • 25 gram suiker
  • 4 kleine eetl. remouladesaus
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2018