Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de bospeen, maar laat een klein beetje loof zitten.
Blancheer de bospeentjes kort, spoel koud en giet af.
Breng het water met de suiker aan de kook en laat pruttelen tot een suikersiroop ontstaat. Voeg er de saffraandraadjes aan toe.
Doe de bospeentjes in de siroop en konfijt ze ongeveer 10 minuten in de siroop. Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
Snijd de schil van de grapefruits. Snijd de segmenten tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
Bekleed een terrinevorm of cakeblik aan de binnenkant met bakpapier.
Klop de parfait in de planeetmenger volledig luchtig en schep de massa in 2 afzonderlijke kommen.
Meng het ene gedeelte van de parfait met het opgevangen grapefruitsap en de segmenten en breng het andere gedeelte op smaak met enkele druppels oranjebloesemwater en wat van het konfijtvocht.
Schep beide soorten parfait gemarmerd door elkaar in de vorm, strijk glad af en plaats zo’n 12 uur in de vriezer.
Neem uit de vorm en garneer met de gekonfijte bospeentjes, eetbare bloemetjes en enkele segmenten van grapefruit. Rasp er nog een beetje grapefruitschil over.