Semifreddo met oranjebloesemwater, gekonfijte wortel, saffraan en grapefruit

Semifreddo met oranjebloesemwater, gekonfijte wortel, saffraan en grapefruit
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Schil de bospeen, maar laat een klein beetje loof zitten.
  2. Blancheer de bospeentjes kort, spoel koud en giet af.
  3. Breng het water met de suiker aan de kook en laat pruttelen tot een suikersiroop ontstaat. Voeg er de saffraandraadjes aan toe.
  4. Doe de bospeentjes in de siroop en konfijt ze ongeveer 10 minuten in de siroop. Neem van het vuur en laat in het vocht afkoelen.
  5. Snijd de schil van de grapefruits. Snijd de segmenten tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  6. Bekleed een terrinevorm of cakeblik aan de binnenkant met bakpapier.
  7. Klop de parfait in de planeetmenger volledig luchtig en schep de massa in 2 afzonderlijke kommen.
  8. Meng het ene gedeelte van de parfait met het opgevangen grapefruitsap en de segmenten en breng het andere gedeelte op smaak met enkele druppels oranjebloesemwater en wat van het konfijtvocht.
  9. Schep beide soorten parfait gemarmerd door elkaar in de vorm, strijk glad af en plaats zo’n 12 uur in de vriezer.
  10. Neem uit de vorm en garneer met de gekonfijte bospeentjes, eetbare bloemetjes en enkele segmenten van grapefruit. Rasp er nog een beetje grapefruitschil over.

Ingrediënten

  • 3 dl Debic parfait
  • 2 rode grapefruits
  • ½ bosje bospeen
  • 25 cl water
  • 250 g suiker
  • 10 draadjes saffraan
  • oranjebloesemwater
  • eetbare bloemetjes

Publicatie datum: 15 februari 2018