‘Softijsje’

Softijsje'
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng voor de espuma de yoghurt met de kokossiroop en de slagroom, roer goed door en giet in een slagroomspuit.
  2. Draai er 1 slagroompatroon op en zet koud weg.
  3. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Ris de besjes van de takjes.
  4. Schep een bolletje van het ijs onder in een hoorntje en verdeel er het verse fruit over.
  5. Serveer je hoorntjes uit en spuit er aan tafel de espuma over.

Voor de kletskoppen

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten met elkaar en laat minimaal 1-2 uur rusten in de koelkastuks
  3. Leg een bakmatje op een bakplaat en vorm bolletjes ter grootte van een knikker van het beslag.
  4. Leg de bolletjes op het bakmatje en bak deze goudbruin in de voorverwarmde oven.
  5. Neem de plaat uit de oven, laat de klketskoppen heel licht afkoelen en steek ze dan met een paletmesje van het bakmatje. Ze dienen nèt stevig te zijn, maar nog wel buigbaar.
  6. Vorm de kletskoppen stuk voor stuk tot hoorntjes door ze bijvoorbeeld om een hoornpen of om een konische vorm te vouwen.
  7. Worden de andere kletskoppen tussendoor te stevig, plaats de bakplaat dan nog even terug in de oven.

Ingrediënten

  • 4 kletskophoorntjes
  • 4 bolletjes Sanissimo yoghurtijs met bosvruchten
  • 4 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 2 takjes rode besjes

Voor de espuma

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 125 g ongezoete slagroom
  • 35 g kokossiroop
  • 1 slagroompatroon

Voor de kletskoppen

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram sinaasappelsap
  • 55 gram gesmolten boter
  • 25 gram bloem
  • 25 gram amandelpoeder

Publicatie datum: 15 februari 2018