Vega Jacket Potato

Vega Jacket Potato
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Pak de zoete aardappels per stuk in met aluminium folie en pof ze, afhankelijk van de dikte ongeveer 50 minuten tot 1 uur in de voorverwarmede oven. Prik er met een mesje in om te testen of ze gaar zijn.
  3. Verwarm de groentecurry in een steelpan op een laag pitje.
  4. Rooster de kikkererwten in een heel klein beetje olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn, voeg het gerookte paprikapoeder toe en kruid eventueel met peper en zout.
  5. Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant open, schep het kruim wat los en schep er de groentecurry in.
  6. Lepel er de Hoemoes en de crème fraiche op en verdeel er de kikkererwten over.
  7. Garneer met blaadjes koriander en het geroosterde sesamzaad.

Ingrediënten

  • 4 stuks zoete aardappel (Art. nr. 516938)
  • 320 gram groentecurry (Art. nr. 857512)
  • 4 eetl. uitgelekte kikkererwten
  • scheutje olijfolie
  • mespuntje gerookt paprikapoeder
  • 4 takjes verse koriander
  • 1 theel. geroosterd sesamzaad
  • 4 theel. Maza Hoemoes
  • 4 theel. crème fraiche
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2018