Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Houd een paar eetlepels apart. Meng de rest met 1 eetlepel oranjebloesemwater, 75 gram gesmolten boter en de suiker.
Halveer de vellen filodeeg zodat er 18 vellen ontstaan en snijd ze op maat zodat ze in een vorm van 20 x 15 cm passen. Vet de vorm in met boter en beleg de bodem met 6 velletjes filodeeg, elk bestreken met boter.
Leg hierop weer 6 velletjes filodeeg met ertussen steeds 1/5 van het notenmengsel. Sluit af met de laatste 6 velletjes filodeeg. Bestrijk de bovenkant met boter.
Snijd het gebak met een scherp mes in ruiten. Bak in 25 minuten goudbruin in de oven op 180°C.
Breng de honing met het sinaasappelsap, de algenpoeder en de rest van het oranjebloesemwater aan de kook. Laat de siroop een paar minuten koken. Besprenkel het gebak met de siroop als het uit de oven komt en laat dan afkoelen.