Algenbaklava

Je geeft een eigen draai aan de zoete lekkernij door algenpoeder toe te voegen aan de siroop
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
20

Bereidingswijze

  1. Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Houd een paar eetlepels apart. Meng de rest met 1 eetlepel oranjebloesemwater, 75 gram gesmolten boter en de suiker.
  2. Halveer de vellen filodeeg zodat er 18 vellen ontstaan en snijd ze op maat zodat ze in een vorm van 20 x 15 cm passen. Vet de vorm in met boter en beleg de bodem met 6 velletjes filodeeg, elk bestreken met boter.
  3. Leg hierop weer 6 velletjes filodeeg met ertussen steeds 1/5 van het notenmengsel. Sluit af met de laatste 6 velletjes filodeeg. Bestrijk de bovenkant met boter.
  4. Snijd het gebak met een scherp mes in ruiten. Bak in 25 minuten goudbruin in de oven op 180°C.
  5. Breng de honing met het sinaasappelsap, de algenpoeder en de rest van het oranjebloesemwater aan de kook. Laat de siroop een paar minuten koken. Besprenkel het gebak met de siroop als het uit de oven komt en laat dan afkoelen.
  6. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten.

Ingrediënten

  • 250 g pistachenoten, gepeld
  • 9 vellen filodeeg
  • 200 g boter, gesmolten
  • 75 g suiker
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 150 g honing
  • 0,25 dl sinaasappelsap
  • 5 g algenpoeder

Publicatie datum: 15 april 2018