Algencrêpes met bladgoud

Deze crêpes met laagjes mascarponecrème doen qua uiterlijk denken aan spekkoek. Een spectaculair dessert!
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
18

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de flensjes met een staafmixer tot een dun beslag. Bak hiervan 10 dunne flensjes van 20 cm doorsnee.
  2. Klop de mascarpone los met de suiker, kleurstof en limoenschil.
  3. Leg een ruim stuk vershoudfolie op een bord en stapel de flensjes op elkaar met steeds een laagje mascarponecrème ertussen. Sluit af met een flensje. Wikkel de stapel strak in en vries in voor 4 uur.
  4. Smelt de witte chocolade en giet het over de stapel flensjes. Laat opstijven.
  5. Snijd de zijkanten van de flensjes af zodat er een vierkant ontstaat (de afgesneden zijkanten gebruik je niet). Snijd het vierkant vervolgens in 9 kleinere vierkantjes. Zeef er algenpoeder over en snijd diagonaal doormidden. Serveer elk stapeltje crêpes met een stukje bladgoud erop.

Ingrediënten

Voor de flensjes

  • 400 ml melk
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (m)
  • 25 g boter, gesmolten
  • 125 g patentbloem
  • 15 g algenpoeder
  • 4 g bakpoeder (1 tl)

Voor de vulling

  • 500 g mascarpone
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl muntgroene kleurstof
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 g witte chocolade
  • 5 g algenpoeder
  • 18 velletjes bladgoud

Publicatie datum: 15 april 2018