Algenpuddinkjes met meloenkaviaar

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelatine in water.
  2. Breng de room met de suiker en het algenpoeder tegen de kook aan. Klop goed zodat het poeder oplostuks Los de gelatine op en giet in 4 vormpjes van 75 cl.
  3. Laat afkoelen en vervolgens opstijven in de koeling. Stort de puddinkjes uit de vorm.
  4. Meng voor de meloenkaviaar het meloensap en het natriumalginaat met de staafmixer. Ontlucht in een vacuummachine of laat een nacht staan. Voeg kleurstof toe tot de gewenste kleur. Los het calciumchloride op in het water. Zuig een beetje meloensap op met een injectiespuit en druppel het in het calciumwater. Schep de meloenbolletjes die nu ontstaan met een gaatjeslepel uit het water en dompel ze in een bakje met schoon water. Bewaar ze niet te lang, anders worden de bolletjes massief en verliezen ze hun kleur.
  5. Verwarm de room met de witte chocolade net lang genoeg tot de chocolade smelt.
  6. Leg de puddinkjes in het midden van 4 diepe borden. Lepel de saus eromheen. Verdeel ¾ van de meloenkaviaar over de puddinkjes en lepel de rest door de saus. Breek de kletskoppen in stukken en garneer hiermee de rand van de borden.

Ingrediënten

Voor de puddinkjes

  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom (ongezoet)
  • 35 g fijne kristalsuiker
  • 2 g algenpoeder

Voor de meloenkaviaar

  • 125 ml sap van galiameloen
  • 1 g natriumalginaat
  • 2,5 g calciumchloride
  • groene kleurstof
  • 500 ml water

Voor de garnering

  • 100 ml room
  • 50 g witte chocolade
  • 4 muntkletskoppen (patisserie k-e-k)

Publicatie datum: 15 april 2018