Algentaartjes met groene appel

Een frisse buitenkant van appel en een romige vulling van avocado en mascarpone.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Maak de taartvulling door de avocado te pureren met de mascarpone, algenpoeder, limoenschil, 1 el limoensap en kristalsuiker.
  2. Snijd de zijkanten van de appel. Snijd in flinterdunne plakjes met de snijmachine.
  3. Schep de vulling in bolvorm met een ijslepel op de taartbodems. Bedek de vulling met een waaier van appelschijfjes.
  4. Maak gelei van de appelsap, gelatine en algenpoeder. Laat afkoelen tot de gelatine begint te hangen en kwast de appel er mee in. Laat opstijven.
  5. Meng voor de saus de slagroom met het algenpoeder en maak er cirkels mee op de borden. Leg de taartjes in de cirkels en druppel er avocado-olie omheen. Garneer met blaadjes Atsina Cress.

Ingrediënten

Voor de taartjes

  • 1/2 limoen
  • 1 rijpe avocado, geschild
  • 200 g mascarpone
  • 4 g algenpoeder
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 1 Granny Smith appel (met schil)
  • 4 – 6 ronde taartbodems 7 cm (Gourmet Pidy)

Voor de gelei

  • 100 ml appelsap
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 tl algenpoeder

Voor de saus

  • 50 ml gezoete slagroom
  • 1 tl algenpoeder
  • 1 el avocado-olie
  • blaadjes Atsina Cress

Publicatie datum: 15 april 2018