Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verdeel het sorbetijs over 4 rechthoekige siliconen vormpjes van 100 ml. Laat een uur opstijven in de vriezer.
Schil de kiwi’s en snijd er 4 in roosjes. Snijd de andere kiwi’s in flinterdunne plakjes.
Serveer de rabarbersoep in glaasjes met in het midden een kiwiroosje. Leg er Tomberry’s omheen. Leg de plakjes kiwi naast het glaasje met daarop een rechthoek van basilicumsorbet. Garneer met een krokante rabarberstengel.
Rabarbersoep
Breng de ingrediënten tegen de kook aan en laat 30 minuten zachtjes koken. Giet af op een kaasdoek en laat uitlekken.
Basilicumsorbet
Meng de basilicumsiroop met 400 ml van het water. Breng de rest van het water aan de kook en los hierin de (geweekte) gelatine op. Draai tot ijs in de machine. Voeg de fijngehakte basilicum toe als het ijs begint uit te zetten.
Rabarberchips
Snijd de rabarber in smalle stroken. Snijd met een mandoline of snijmachine over de lengte in flinterdunne plakjes. Verhit de rabarberslierten in de suikersiroop en laat 10 minuten trekken. Laat uitlekken (bewaar de siroop) en leg de slierten naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Droog 2 uur in de oven op 80°C. Wikkel de nog warme rabarberslierten in spiraalvorm om een stokje.