Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de basilicum zachtjes in de druivenpitolie (laat niet heet worden). Pureer met een staafmixer en laat een nacht trekken. Laat uitlekken in een fijne zeef.
Los 2 gram van het matchapoeder op in de visbouillon. Voeg de rijst toe en kook de sushirijst 10 minuten. Haal van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan. Doe over in een kom en meng de sushi-azijn erdoor.
Maak een marinade van yuzusap, koolzaadolie, suiker, zout en versgemalen peper. Snijd de witte asperges in stukken van circa 5 cm. Wentel ze door de marinade en vacumeer. Gaar 35 minuten op 90°C.
Breng de groene asperges aan de kook in de gevogeltebouillon. Laat 5 minuten garen, voeg de rest van het matchapoeder toe en pureer met een staafmixer. Passeer in een fijne zeef en laat afkoelen.
Snijd de kurkuma in de lengte in vieren en breng aan de kook met de slagroom. Laat 5 minuten trekken. Passeer en breng op smaak.
Frituur de wasabikroepoek op 180°C.
Maak een patroon op de borden van de aspergesaus, kurkumaroom en basilicumolie. Doe de rijst in een hoge steker van 2 cm doorsnee en vorm 4 torentjes. Snijd de zalm in flinterdunne plakjes en vouw ze rond de rijstrolletjes. Plaats de torentjes op de bordjes met saus. Zet de kroepoek ertegenaan en zet de witte asperges ernaastuks Garneer met de Tahoon Cress.