Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de spliterwten met de laurier en tijm gaar. Zorg dat de erwten niet uit elkaar vallen. Breng 200 gram van de doperwten met de groentebouillon tegen de kook aan. Laat 5 minuten garen en pureer glad in een blender. Breng op smaak.
Blancheer de rest van de doperwten, tuinbonen en sojaboontjes beetgaar. Dubbeldop de tuinbonen.
Bak de beukenpaddenstoelen en ricottadumplings in boter rondom bruin.
Maak een spiegel van doperwtensaus op de borden. Verdeel de dumplings, paddenstoelen en boontjes erover. Garneer met takjes waterkers, kervel en de citroenzeste. Rasp er Parmezaan over.
Voor de ricottadumplings
Meng alle ingrediënten kort tot een slap deeg. Doe over in een spuitzak. Breng een pan met gezouten water tegen de kook aan. Spuit het deeg boven het water uit de zak en knip het deeg met een schaar in stukjes van circa 2 cm. Pocheer tot ze drijven. Schep uit het water en laat uitwasemen. Bak ze kort in een beetje olie voor het serveren.