Ricottadumplings met paddenstoelen

Een spiegel van spliterwten- en doperwtensaus vormt de ondergrond voor ricottadumplings.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de saus met bospaddenstoelen

  1. Kook de spliterwten met de laurier en tijm gaar. Zorg dat de erwten niet uit elkaar vallen. Breng 200 gram van de doperwten met de groentebouillon tegen de kook aan. Laat 5 minuten garen en pureer glad in een blender. Breng op smaak.
  2. Blancheer de rest van de doperwten, tuinbonen en sojaboontjes beetgaar. Dubbeldop de tuinbonen.
  3. Bak de beukenpaddenstoelen en ricottadumplings in boter rondom bruin.
  4. Maak een spiegel van doperwtensaus op de borden. Verdeel de dumplings, paddenstoelen en boontjes erover. Garneer met takjes waterkers, kervel en de citroenzeste. Rasp er Parmezaan over.

Voor de ricottadumplings

  1. Meng alle ingrediënten kort tot een slap deeg. Doe over in een spuitzak. Breng een pan met gezouten water tegen de kook aan. Spuit het deeg boven het water uit de zak en knip het deeg met een schaar in stukjes van circa 2 cm. Pocheer tot ze drijven. Schep uit het water en laat uitwasemen. Bak ze kort in een beetje olie voor het serveren.

Ingrediënten

Voor de saus met bospaddenstoelen

  • 50 g groene spliterwten
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 300 g verse doperwten
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 g tuinbonen, gedopt
  • 100 g verse sojaboontjes (edamame, diepvries)
  • 50 g beukenpaddenstoelen
  • ricottadumplings (zie extra recept)
  • zeste van (ingelegde) citroen
  • paar takjes waterkers
  • paar takjes kervel
  • 50 g Parmezaanse kaas

Voor de ricottadumplings

  • 140 g ricotta
  • 2 eiwitten
  • 70 g bloem
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt

Publicatie datum: 15 april 2018