Rode mul met kappertjesfarce

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Draai voor de kappertjesfarce alle ingrediënten fijn in de keukenmachine.
  2. Snijd de aardappel in blokjes van 2 millimeter. Spoel deze blokjes gedurende 15 minuten met koud water.
  3. Dep de blokjes droog en frituur ze op 150˚C tot ze goudgeel en krokant zijn. Breng op smaak met zout.
  4. Zweet de sjalotten aan in wat olie, voeg de laurier toe en blus af met de Noilly Prat en witte wijn.
  5. Voeg de visbouillon toe en laat dit reduceren tot de helft. Voeg de room toe en laat weer reduceren tot de helft.
  6. Zeef de jus, monteer met boter tot de gewenste dikte en breng op smaak met dashi en zout.
  7. Vul elke rode mul met 20 g visfarce.
  8. Bak de mul op middelmatig vuur aan beide kanten goudbruin. Zorg dat de farce ook gaar wordt (eventueel 1-2 minuten na laten garen in de oven op 180˚C). Breng de vis op smaak met zout en limoenzeste.
  9. Verwarm de asperges in een pan met een scheutje water en een klontje roomboter. Ze zijn klaar zodra het water is verdampt en de boter mooi om de asperges hangt.
  10. Verwarm de beurre blanc in een sauspan, niet laten koken.
  11. Leg op elk bord 3 asperges naast elkaar. Leg hier de rode mul op met de aardappelkaantjes eroverheen.
  12. Dresseer met een lepel de beurre blanc aan één kant van het bord.

Ingrediënten

Voor de kappertjesfarce

  • 250 g witvis
  • 1 ei
  • 0,5 g witte peper, gemalen
  • 200 g room
  • 30 g kappertjes

Voor de aardappelkaantjes

  • 1 aardappel, geschild

Voor de beurre blanc

  • 5 sjalotten, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml Noilly Prat
  • 50 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 500 ml room
  • 200 g roomboter
  • mespuntje dashipoeder

Overig

  • 4 stuks rode mul, gefileerd
  • zeste van 1 limoen
  • 12 Limburgse asperges, gekookt in gezouten water
  • 1 klontje roomboter

Publicatie datum: 15 april 2018