Springroll met Hollandse garnalen

De rode bietjes zorgen voor een fijne bite, pittige wasabicrème en een takje zeebanaan maken het af.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de garnalen, edamame en koriander. Week de rijstvellen kort in lauw water tot ze slap zijn. Leg ze op een schone theedoek en vul ze met wat glasnoedels en een eetlepel van het garnalenmengsel. Vouw dicht en rol ze op tot dunne loempia’s van circa 10 cm lengte.
  2. Pureer de wasabi met de slagroom tot een dikke lichtgroene crème. Doe over in een spuitzak.
  3. Blancheer de zeebanaan kort in kokend water en spoel koud af.
  4. Snijd de rode biet met een mandoline of snijmachine in flinterdunne, doorzichtige plakjes.
  5. Leg één springroll op een paar plakjes rode biet. Snijd een tweede loempia doormidden en zet rechtop naast de eerste springroll. Spuit de wasabicrème ernaast in een dunne lijn. Leg er aan de andere kant een takje zeebanaan naastuks Garneer met blaadjes Shiso Purple.

Ingrediënten

  • 8 kleine rijstvellen (20 cm)
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 100 g edamameboontjes (gedopt)
  • handje korianderblaadjes
  • 20 g glasnoedels, gekookt
  • 25 g Kizami wasabi (diepvries)
  • 50 ml room
  • 4 takjes zeebanaan
  • ½ rode biet
  • blaadjes Shiso Purple (cress)

Publicatie datum: 15 april 2018