Borrelbrood met verschillende kazen

Bereidingstijd 10 minuten, plus 10 minuten in de oven.
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4 5 6 7 8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C met de grillstand aan.
  2. Snijd op 6 plekken de kapjes uit het molensteenbreekbrood.
  3. Snijd de Crottin de Chavignol in plakjes.
  4. Snijd de Brillat Savarin in plakken.
  5. Verkruimel de Blue Stilton.
  6. Verdeel de kaas afzonderlijk van elkaar op de plekken waar de kapjes van het brood zijn weggesneden.
  7. Verdeel de gelei van Marsala wijn over de Blue Stilton.
  8. Verdeel de pesto van wilde venkel over de Brillat Savarin.
  9. Lepel de honing met amandelen over de Crottin de Chavignol en leg er een takje tijm en enkele draadjes rozemarijn op.
  10. Leg het molensteenbreekbrood op een bakplaat en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de kaas mooi smelt.
  11. Serveer het gegratineerde brood met enkele kaasmesjes, zodat iedereen zelf zijn “kaasbroodje” kan smeren.
×

Ingrediënten

  • 1 molensteenbreekbrood bruin Carl Siegert
  • 1 Crottin de Chavignol
  • 100 gram Brillat-Savarin
  • 150 gram Blue Stilton
  • 2 theel. Honing met amandelen
  • 2 theel. Pesto venkel en pijnboompitten
  • 2 theel. Gelei Siciliaanse Marsala Wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn

Publicatie datum: 15 mei 2018