Groentemayo’s

Aantal Personen
1

Bereidingswijze

Voor de broccolimayo

  1. Snijd de broccoli in fijne roosjes en kook ze volledig gaar in water. Giet af en laat zeer goed uitlekken
  2. Draai de broccoli met de mayonaise volledig glad in de blender
  3. Voeg de spinazie toe en draai nog kort mee, dit zal zorgen voor een nog groenere kleur
  4. Schenk de mayonaise in een spuitflesje

Voor de wortelmayo

  1. Schil de winterwortel, snijd in stukjes en schep in een steelpan
  2. Voeg er de rasp en het sap van de sinaasappel aan toe. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de wortel niet geheel onder staat
  3. Kook volledig gaar, giet af, laat goed uitlekken en koel terug
  4. Draai de wortel met de mayonaise volledig glad in de blender en schenk in een spuitflesje

Voor de bietenmayo

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien
  2. Doe de aardbeien met de gekookte biet en de mayonaise in de blender en draai volledig glad
  3. Schenk in een spuitflesje

Tip Er zijn nog veel meer groentes mogelijk om te verwerken in een mayonaise. Denk aan gesmoorde spinazie, tomaat, pompoen, zoet aardappel

Ingrediënten

Voor de broccolimayo

  • 15 centiliter mayonaise
  • 100 gram broccoli
  • 50 gram gewassen spinazie

Voor de wortelmayo

  • 15 centiliter mayonaise
  • 150 gram winterwortel
  • 1 sinaasappel

Voor de bietenmayo

  • 15 centiliter mayonaise
  • 1/2 gekookte rode biet
  • 6 aardbeien

Publicatie datum: 15 mei 2018